21-godišnjem masovnom ubojici iz Mladenovca produžen pritvor

Foto: Mup.rs

MLADIĆU iz Mladenovca u Srbiji, koji je 4. svibnja u selima Malo Orašje i Dubona počinio masovno ubojstvo, produžen je pritvor na 30 dana, odredio je Viši sud, javlja Nova.rs. Uroš Blažić (21) osumnjičen je za ubojstvo osam osoba i ranjavanje 14 ljudi.

Prema neslužbenim podacima, mladić je tijekom svog krvavog pohoda pucao na još troje ljudi koji nisu ozlijeđeni i koji su dobili status zaštićenih svjedoka.

Smješten u zatvorsku bolnicu zbog procjene mentalnog zdravlja

Blažić je prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi daljnje procjene njegovog mentalnog stanja. Ako psihijatrijsko vještačenje pokaže da osumnjičeni nije bio uračunljiv u trenutku izvršenja djela, moguće je da će mu biti izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja, piše Nova.rs.

Prema propisima, osoba koja je pod mjerom obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prolazi temeljite psihijatrijske i neurološke preglede. Također, osoba mora proći i dopunske kliničke preglede te konzultacije drugih medicinskih stručnjaka. Isto tako, na osobi se primjenjuju odgovarajuće psihofarmakoterapije.

Osoba će također biti uključena u grupnu i individualnu psihoterapiju te će se podvrgnuti psihološkim testiranjima i socijalnim anketama kako bi se bolje razumjelo njeno mentalno stanje. Tijekom trajanja mjere provodit će se i radna i okupacijska terapija, medicinska rehabilitacija i resocijalizacija.

Navodno je 21-godišnjak na saslušanju priznao zločin pod izgovorom "da su stvarali zavjeru protiv njega".

Pročitajte više