Profesor iz Zadra osumnjičen za pedofiliju. U crkvi je vodio dječje zborove?

Na fotografiji nije uhićeni profesor iz Zadra Ilustracija: Pixsell

Zadarska policija provodi istragu protiv nastavnika glazbene kulture zbog kaznenog djela bludnih radnji u pokušaju, objavio je Zadarski.hr. 

"Zbog sumnje na kaznena djela iz domene kaznenih djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je nadležnim državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je osumnjičenik predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Napominjemo kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštujemo zakonske odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve", stoji u odgovoru PU zadarske. Sudac istrage Općinskog suda u Zadru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Uhvaćen u sklopu posebnih mjera?

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je osumnjičeni profesor uhvaćen nakon što su nad njim bile provedene posebne mjere u sklopu kojih mu je praćena telefonska komunikacija. Pod mjere je stavljen, prema njihovim informacijama, na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovom djetetu. 

Dok je bio pod mjerama, profesor je putem telefona komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice. Njemu je navodno uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. 

Škola u kojoj je radio pokrenula je poseban protokol za slične situacije u sklopu kojeg je osumnjičeni nastavnik automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno mogućeg suđenja.

Vodio dječje crkvene zborove?

Kako doznaju 24sata, riječ je o profesoru glazbenog škole na zadarskom području koji je bio i blizu djece u Katoličkoj crkvi, gdje je bio voditelj zborova. 

"Zbog delikatnosti predmeta, molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama", rekli su iz Zadarske nadbiskupije.

Pročitajte više