Detalji Uskokove akcije u Splitu: Uhitili povezane s Petrakovim narkokartelom

Foto: Screenshot/X

USKOK je danas priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om.

Kako doznaje Dalmatinski portal, USKOK-ova najnovija akcija na području Splita odnosi se na novoosumnjičene u organizaciji Nenada Petraka. 

Uhićena su petorica, traži se još jedan, a osumnjičenike terete za šverc 300 kilograma kokaina i 70 kilograma marihuane. Među osumnjičenima je i Alen Radić, nećak Jerka Radića koji, piše Dalmatinski portal, zauzima visoku poziciju u hijerarhiji Petrakove organizacije. 

Petrak javnosti postao poznat nakon pucnjave u Splitu

Riječ je o nastavku kriminalističkog istraživanja i dokaza koji su u dužem razdoblju prikupljeni protiv narkokartela Nenada Petraka, poduzetnika za kojeg se do pucnjave na Skalicama u Splitu u travnju prošle godine, kada je ranjen Josip Čubelić, u široj javnosti nije pretjerano ni znalo.

Petrak je tada pobjegao, ali je uhićen nakon višemjesečnog skrivanja u Turskoj. Pokazalo se da je stajao na čelu velike organizacije koja je baratala velikim količinama kokaina i marihuane. 

Pročitajte više