Profesor s Ekonomije kobasice kupio u kunama i naturi. Ima plan kako izbaciti euro

Foto: Facebook/Ivan Lovrinović

PROFESOR s Ekonomije i bivši dekan te saborski zastupnik Ivan Lovrinović i šef stranke Promijenimo Hrvatsku pohvalio se na svom Facebook profilu da i dalje plaća u kunama. Lovrinović kaže da je kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu i platio je kunama iako su kunu maknuli iz optjecaja. Pozvao je i druge da nastave plaćati u kunama. Uz sve je objavio i fotografiju.

"Malu sam razliku doplatio u naturi"

"Danas sam od Marija iz Garešnice kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu. Platio sam kunama iako su kunu maknuli iz optjecaja. Malu razliku sam doplatio u naturi, odnosno bocom moga mladoga vina.

Mario će kunama dalje kupiti ono što mu bude trebalo od druge osobe koja prihvaća kune i tako u krug. Bitno je da kune ne dođu u banku jer onda izlaze iz optjecaja. A to je moguće.

Sve do ponovnog, službenog povratka kune. Do tada moramo iz optjecaja izbaciti sve one koji su maknuli kunu.

Sve je više prijedloga da se organiziraju povremeni lokalni sajmovi OPG-ovca na kojima bi se plaćalo samo kunama. Jeste li zainteresirani?" piše Lovrinović na Fejsu.

Htio zabraniti rad trgovina iza 18 sati kako bi natjerao goste u restorane, dvaput krivo izračunao PDV

Valja podsjetiti da se Ivan Lovrinović prije nekoliko godina osramotio kada je krivo izračunao PDV, i to u vlastitom videu, što znači da se nije radilo o lapsusu, nego o očitom neznanju. Također, bio je veliki zagovornik zabrane rada trgovina iza 18 sati i nedjeljom da bi turisti više trošili u restoranima te opet pokazao neznanje o ponašanju potrošača. I kod pozivanja na tu zabranu opet je krivo izračunao PDV. 

Da Lovrinović ne zna osnove brojanja i računanja pokazao je i kada je prije nekoliko godina računao Milanovićeve potpise kada se također osramotio. On je tada na izborima podržao Mislava Kolakušića, a bio protiv Zorana Milanovića.

 

 

Pročitajte više