Profesorica u Britaniji osuđena zbog seksa s učenicima, s jednim zatrudnjela

Foto: Društvene mreže

Profesorica matematike proglašena je krivom za seks s dvojicom tinejdžera kojima je predavala u njihovoj srednjoj školi u Velikoj Britaniji. 30-godišnja Rebecca Joynes presudu je dočekala na slobodi, no suspendirana s posla u školi.

Britanski mediji pišu da je Joynes već bila suspendirana i puštena na slobodu uz jamčevinu zbog seksa s 15-godišnjim učenikom, koji se u presudi navodi kao dječak A, kada je započela seksualni odnos s drugim učenikom, dječakom B, s kojim je kasnije ostala trudna, piše Independent.

Slali joj poruke na Snapchatu

Joynes je dječaku B navodno rekla da ne može zatrudnjeti i s njim se upustila u nezaštićeni seksualni odnos. Na sudu je rečeno da su joj oba dječaka slala koketne poruke na Snapchatu prije nego što ih je pozvala u svoj stan na seksualne odnose.

U slučaju dječaka A, dala mu je sve osim jedne znamenke svog telefonskog broja, a kao vježbu rješavanja problema, on je morao pogoditi posljednju znamenku. Nakon toga su se povezali na Snapchatu i on joj je slao poruke u kojima se par složio da će se naći u tajnosti.

Zatim ga je odvela u kupovinu i kupila mu Gucci remen vrijedan 350 funti te se vratila u svoj stan u Salford Quaysu gdje su, prema svjedočenju dječaka, imali spolni odnos. Policija je kasnije u njezinoj posteljini pronašla njegovu spermu. Dječak B je rekao da je veza započela poljupcima kada je imao 15 godina s i seksom kada je navršio 16.

Joynes se pred sudom branila da je doživjela "slom" kada je bila suspendirana s posla, nakon policijske istrage o njezinoj vezi s dječakom A, te se vratila svojim roditeljima na Wirral.

Rekla mu za bebu dan prije uhićenja

Kazala je da se nalazila na mentalnom dnu kad joj je dječak B poslao poruku na Snapchatu i pitao kako je. "Iskreno sam mislila da mu je stalo", rekla je Joynes. Ubrzo je dječak B počeo slati slične poruke kao dječak A, popru: "Izvadi sise", na što je Joynes odgovorila: "Ne večeras".

Nakon rođendana dječak B lagao je svojim roditeljima rekavši im da je otišao gledati utakmicu Manchester Uniteda, ali je umjesto toga ponovno otišao u Joynesin stan. Rekao je porotnicima da je bio "nervozan" kada je izgubio nevinost s Joynes, te da joj je rekao: "Ne očekuj ništa posebno, imam samo 16".

Kasnije je rekao policiji da je tu vezu smatrao "prijateljstvom s povlasticama" i dodao je da su redovito imali seksualne odnose. Kazao je da se njihov odnos s vremenom pogoršao te da su se često svađali jer je Joynes postala ljubomorna i htjela ga je kontrolirati.

Dan prije nego što je uhićena pokušala je spasiti njihovu vezu te je pozvala dječaka B na spoj. Po stanu je prosula latice ruža i skrivene bilješke koje je on morao tražiti i pratiti. Na kraju je došao do čestitke na kojoj je bila fotografija bebe i pisalo je "najbolji tata", a u njoj je pisalo: “Svaki centimetar tebe je savršen. Ti si sve o čemu sanjam”. "Pomislio sam, 'Koji k***!'", rekao je dječak B policiji.

Kaznu će doznati u srpnju

Joynes je na sudu tvrdila da se nikada nije dogodila nikakva seksualna aktivnost s dječakom A i da se veza s dječakom B razvila dok je bila suspendirana s posla, a da je postala seksualna tek nakon što je otpuštena. On je napustio školu sa 16 godina što je po njoj bila olakotna okolnost jer više nije bio učenik.

Joynes je plakala dok je govorila porotnicima da joj je beba koju je rodila s dječakom B oduzeta nekoliko sati nakon poroda i sada smije viđati dijete samo tri puta tjedno. Proglašena je krivom po šest točaka optužnice za seksualno iskorištavanje maloljetnika na sudu u Manchesteru. Sutkinja Kate Cornell zahvalila je porotnicima i rekla da će trebati izvješća o optuženoj prije nego što izrekne kaznu, što je najavljeno u srpnju.

Pročitajte više