VREMENSKA PROGNOZA

Prognoza za danas i sutra: Kiša, susnježica i snijeg

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

NA JADRANU promjenjivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno, ujutro mjestimice s maglom, objavili su prognostičari DHMZ-a.

Povremeno će biti kiše, posebice u unutrašnjosti, a većinom u predjelima višim od 500 m i susnježica te snijeg. Na Jadranu ponegdje na jugu može biti pljuskova i grmljavine, osobito na otocima i na otvorenome moru. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana slaba i umjerena bura, uglavnom podno Velebita jaka s olujnim udarima, a prema jugu još jugo.

Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, u gorju mjestimice malo niža, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 17 °C.

> Detaljnije o vremenskoj prognozi čitajte ovdje

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska
Oblačno s povremenom kišom. Mjestimice može pasti i obilnija oborina. Ujutro ponegdje magla. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C.
Središnja Hrvatska
Prevladavat će oblačno vrijeme s povremenom kišom, a mjestimice može pasti i obilnija oborina. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.
Gorski kotar i Lika
Većinom oblačno s povremenim oborinama, u nižim predjelima kišom i susnježicom, a u višim snijegom uz stvaranje uglavnom tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će umjeren i jak, u višim predjelima na udare i olujan sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka od 0 do 5 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a rijetko će pasti i malo kiše ili poneki pljusak. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 11, a najviša dnevna između 11 i 14 °C.
Dalmacija
Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom. U sjevernoj Dalmaciji će puhati umjerena do jaka bura, a prema jugu jugo. Jutarnja temperatura zraka od 6 u unutrašnjosti do 12 uz more, a najviša dnevna između 13 i 17 °C.

Sutra još malo kiše, i susnježice i snijega

U unutrašnjosti većinom oblačno još ponegdje s malo kiše, a uglavnom u gorju susnježice i snijega. Ujutro ponegdje magla. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i većinom bez oborine.

Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje sjeverozapadni.

Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, a prema jugu vjetar slab promjenljiva smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 10 °C.

Najviša dnevna na kopnu od 5 do 10, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Od nedjelje toplije

Od nedjelje slijedi porast temperature. U ponedjeljak će oborine biti vrlo malo, a izgledno je i djelomično razvedravanje. Mjestimice će u jutarnjim satima biti magle. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a povremene mjestimične kiše i grmljavine bit će ponajprije u nedjelju. Na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a prema jugu uglavnom slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak.

Pročitajte više