Progovorio Zlatko Sudac: Kome u Hrvatskoj smetaju moji seminari duhovne obnove?

KONTROVERZNI svećenik Zlatko Sudac prekinuo je šutnju. Kako prenosi HRT, otvorio je srce vjernicima u Njemačkoj i požalio im se da u Hrvatskoj već dvije godine ne smije održavati seminare.

"Teško onima koji ne provode volju Duha Svetoga i ne dopuštaju održavanje duhovnih obnova. Ne bih se želio naći u njihovoj koži pred Gospodinom", kazao je Sudac na trodnevnom seminaru u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Nürnbergu.

Sudac za svaki seminar mora dobiti posebno odobrenje krčkog biskupa Valtera Župana, a svojim angažmanom mnogima u Katoličkoj crkvi nije po volji. Prigovaraju mu ekstravagantno odijevanje i njegu u stilu pop-zvijezde. Javnost je potanko secirala i loše poslovanje njegove tvrtke Joshua, koja je u 2010. zabilježila minus od 435 tisuća kuna.

Svećenik koji tvrdi da ima stigme, pojavio se i u spotu podrške Milanu Bandiću na zadnjim predsjedničkim izborima, iako je riječ o političaru s vjerojatno najvećim brojem kaznenih prijava i sumnji u korupciju.

Zadnju godinu Sudac je potpuno nedostupan. Sljedbenici mu tepaju da je karizmatik, a nezanemariv je broj i onih koji će kazati da je najobičniji šarlatan.

Pročitajte više