Program Austrijskoga kulturnog foruma u svibnju i lipnju

Austrijski kulturni forum najavio je bogat kulturni program u svibnju i lipnju koji će se u organizaciji ili suorganizaciji toga foruma održavati po cijeloj Hrvatskoj.

U koncertnoj ponudi nalazi se i nastup salzburškog sastava "Crescendo" na Festivalu svetog Marka u Muzeju Mimara 8. svibnja, u Varaždinu će 19. svibnja u sklopu Međunarodnog festivala tradicionalnog jazza gostovati bečka jazz skupina Teddy Ehrenreich Band, a u sklopu Tjedna suvremenog plesa 24. svibnja nastupit će bečka plesna skupina Cie Willi Dorner.

Austrijanci su najavili sudjelovanje na 9. Međunarodnom susretu izdavača u Pazinu od 13. do 15. svibnja, a suorganizatori su i skupne izložbe "Central - New Art from New Europe", na kojoj će se predstaviti umjetnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Bugarske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije, u Klovićevim dvorima 19. svibnja.

U sklopu filmske ponude, 30. svibnja organizirat će se prikazivanje filmova iz Austrijskog filmskog arhiva.

Duo Erich Oskar Huetter i Armin Egger gostovat će 24. lipnja u Osijeku, a zatim i u Valpovu, u sklopu Valpovačkog ljeta, a na programu su djela Bacha, Vivaldija, Barriosa, Bartoka i Gnattalija.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više