Proljetni sajam knjiga u SC-u do 10. svibnja

PROGRAM "Pisac u izlogu", u kojem je danas sudjelovao mladi pisac Zoran Lazić, u predvorju kina Studentskog centra nastavlja se proljetni Sajam knjiga.

Na Sajmu sudjeluju 33 hrvatska nakladnika, a neki od njih spustili su cijene svojih knjiga i više od pedeset posto, rekao je u ime organizatora Davor Šišmanović.

Za razliku od sličnih sajmova na proljetnom Sajmu knjiga SC-a sudjeluje dio nakladnika, poput Ženske infoteke, MD-a, Meandra, koji spadaju u kategoriju manjih nakladnika i nisu samo preprodavači knjiga već ih i objavljuju, napomenuo je Šišmanović.

Najavio je da će se do zatvaranja Sajma, 10. svibnja, svakodnevno predstavljati nakladnici, autori i knjige.

U sklopu programa "Pisac u izlogu" svaki dan od 12 do 14 sati, posjetitelji će moći porazgovarati i popiti kavu s piscem, fotografirati se s njim i dobiti potpis. Sutra gostuje Dino Milinović, a 10. svibnja Zlatko Krilić.

U petak, 9. svibnja, u sklopu Sajma predstavit će se roman "Klonirana" Jelene Čarije i zbirka poezije "100 komada" Vlade Bulića. Te su knjige objavljene u sklopu nakladničke djelatnosti Programa kulture Studentskog centra.

Prvi dan Sajma, 7. svibnja, bile su predstavljene knjige trojice predstavnika novije hrvatske proze - "Miss krampus" Zorana Lazića, "Bitka za svakog čovjeka" Gordana Nuhanovića i "Hrvatski psycho" Denisa Peričića.

Sajam je otvoren od 10 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pročitajte više