Prometna na A1 u Dalmaciji u smjeru Zagreba

Ilustracija: PIXSELL/Kristina Stedul Fabac

ZBOG prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Zadar II u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 100 km na sat, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Zbog jakog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i na Paškom mostu.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više

 

Pročitajte više