Prometna nezgoda u Tušiloviću, promet otežan

ZBOG prometne nezgode u Tušiloviću promet se na tom dijelu D1 odvija naizmjenično jednim prometnim trakom, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK) o stanju na cestama oko 23 sata.

Promet je i dalje izuzetno gust na cestama koje s mora vode prema unutrašnjosti. Na D 1, na dionici od Udbine do Karlovca, vozi se u neprekinutoj koloni uz česta stajanja. Najviše poteškoća ima na području Korenice, Plitvica i Slunja.

Za put iz Dalmacije prema unutrašnjosti HAK savjetuje pravac: Gospić-Otočac-Žuta Lokva-Jezerane-autocesta Mala Kapela-Bosiljevo-Karlovac-Zagreb.

Na izlazu s autoceste Karlovac-Zagreb, kod naplate Lučko, otvoreno je 9 izlaza a kolona vozila duga je oko 10 km. Da bi izbjegli čekanje za naplatu cestarine vozačima se preporučuje da koriste staru karlovačku cestu, ali se zbog radova u mjestu Vrbanci bolje na nju uključiti kod izlaza Jastrebarsko, a ne u Karlovcu.

Velika je gužva i na izlazu s otoka Krka, na Krčkom mostu i na raskrižju Šmrika u pravcu Rijeke. Da bi se izbjegla gužva na čvoru Gornje Jelenje, prometna policija preusmjerava vozila na riječku obilaznicu.

Vrlo je gust promet i na autocesti Zagreb-Slavonski Brod u pravcu Zagreba i dalje prema graničnom prijelazu Macelj.

Vozače koji voze u koloni moli se za izuzetno discipliniranu vožnju, bez pretjecanja. Također ih se moli za poštivanje prometnih propisa i prilagođavanje brzine vožnje uvjetima na cesti, a u slučaju zastoja za strpljnje i razumijevanje, priopćio je HAK.

Na Bregani je kolona vozila na izlazu iz zemlje duga oko četiri kilometra, a na malom graničnom prijelazu Bregana oko dva kilometra. Stoga se vozači mole da do daljnjeg koriste granični prijelaz Harmica kod Zaprešića.

Na Macelju, na izlazu iz Hrvatske, kolona je duga oko dva kilometra, a na Lupinjaku oko jedan kilometar. Promet je pojačan i na graničnim prijelazima u Istri ali dužih čekanja nema.

Po preporuci MUP-a, savjetuje se vozačima teretnih motornih vozila da do daljnjeg ne kreću prema graničnim prijelazima sa Slovenijom, kako bi se rasteretio promet, odnosno samanjile već postojeće gužve.

Trajekti plove po redu plovidbe. Pojačan je priljev vozila na gotovo svim trajektnim pristaništima, posebno na trajektnim linijama Mišnjak-Jablanac i Žigljen-Prizna. Dužih čekanja nema.

(Hina) pp vl

Pročitajte više