Nova ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo u Splitu bit će dosadašnja zamjenica

Screenshot YouTube/NZJZ SDŽ Split

UPRAVNO vijeće Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije poklonilo je povjerenje Željki Karin, dosadašnjoj zamjenici ravnateljice Jasne Ninčević. Ona će tako sljedeće četiri godine voditi Zavod. Kako doznajemo, dobila je četiri glasa članova Upravnog vijeća, predstavnica Radničkog vijeća bila je suzdržana. Navodno se članovi RV-a nisu mogli odlučiti koga bi podržali. 

Neočekivano, dosadašnja ravnateljica Ninčević, koja je odradila puna dva mandata, nije se javila na natječaj. Petar Korda, jedan od kandidata, povukao je jutros svoju kandidaturu, što je uoči sjednice jutros usmeno priopćio predsjedniku Upravnog vijeća Josipu Banoviću. U trci je tako uz Karin ostala još samo Ivana Marasović Šušnjara, no kako je Karin bila prva po abecednom redu i kako je odmah dobila četiri glasa, za ostale kandidate nije se ni glasalo. 

"Svi kandidati kvalitetni, ali Karin je imala najbolju startnu poziciju jer najviše zna o upravljanju"

Pitali smo Banovića zbog čega su se odlučili za Željku Karin. 

"Uzimajući u obzir sve kandidate, imala je najbolju startnu poziciju budući da najviše zna o upravljanju Zavodom. Svi kandidati su vrlo kvalitetni, dugo rade u struci, razlike su tek u drugoj decimali", kazao je Banović. 

Odriješene ruke

Na sjednici se, kako doznajemo, postavilo i pitanje za koga se odlučio osnivač, tj. Županija. 

"Upravno vijeće imalo je konzultacije s osnivačem. Rekli su nam da procijenimo tko je najbolji izbor. Imali smo odriješene ruke, ali je osnivač znao kojim ćemo putem ići nakon što smo odradili razgovor s kandidatima. Konzultacije su rađene na široj platformi. Nisam pričao samo sa županom, svi su rekli: "Vi birate, mi ćemo podržati koga vi odaberete'', kazao nam je Banović. 

Statutom Zavoda, koji je posljednji put mijenjan prije tri godine, za ravnatelja su se mogli javiti samo djelatnici medicinske struke. Neko vrijeme pričalo se kako će se Statut možda mijenjati kako bi se kandidatura omogućila i drugim djelatnicima, no do toga ipak nije došlo. Tako je iz trke za glavnu fotelju Zavoda ispao Nenad Periš, kemičar i šef Odjela za ispitivanje kvalitete zraka i tla, inače predsjednik HDZ-a Bačvice.  

Pročitajte više