Pronađena četiri tijela blizu hotela u Cancunu, sumnja se na obračun narkokartela

Ilustracija: EPA

Četiri osobe pronađene su mrtve jučer u blizini hotela u popularnoj meksičkoj turističkoj destinaciji Cancunu. Riječ je o novom nasilju u ovom odmaralištu, gdje je prošlih godina ubijeno više ljudi tijekom obračuna narkokartela.

Dvije su osobe uhićene zbog mogućeg sudjelovanja u ubojstvu četvero ljudi, rekao je državni odvjetnik države Quintana Roo, piše CNN. Tajnik javne sigurnosni općine u kojoj se nalazi Cancun izvijestio je javnost da su svi preminuli Meksikanci.

Osumnjičeni povezani s prodajom narkotika

Rekao je da se osumnjičenici navodno bave prodajom i distribucijom narkotika, dodajući da su snimke lokalnih sigurnosnih kamera i zajednički rad lokalnih vlasti pomogli u njihovom uhićenju.

Tužiteljstvo je ranije jučer potvrdilo da su tri osobe pronađene mrtve i da je istraga otvorena. Kasnije je ured rekao da su pronašli četvrto tijelo.

Porast kriminala i pucnjava u Cancunu

Meksička vlada je 2021. priopćila da će se Nacionalna garda trajno rasporediti u Cancun i njegovu okolicu nakon porasta nasilja povezanog s organiziranim kriminalom i narkokartelima, izvijestio je Reuters.

U karipskom obalnom području dogodio se niz nasilnih incidenata. Početkom 2022. dvije su osobe poginule nakon pucnjave u hotelu u Playa del Carmenu, izvijestio je španjolski CNN.

Krajem 2021. zabilježene su pucnjave u Cancunu i u Puerto Morelosu, također turističkoj destinaciji u Meksiku.

Pročitajte više