Pronađena kamera sa šokantnim fotografijama tsunamija

IAKO su od katastrofalnog potresa u Južnoj Aziji prošla gotovo dva mjeseca, razorni val tsunami koji je nastao kao posljedica podmorskog potresa dobio je novo lice nakon što je na Tajlandu pronađena digitalna kamera kanadskog bračnog para, koji je smrtno stradao u toj prirodnoj kataklizmi.

Kako piše CNN, John i Jackie Knill svoje su posljednje trenutke života ovjekovječili digitalnom kamerom, a dva mjeseca nakon potresa, njihova digitalna kamera je pronađena u blizini plaže kod Khao Loka, popularnog tajlanskog odmarališta. Iako je kamera uništena, iz memorijskog čipa spašene su fotografije.

Gotovo nitko tko se nalazio u blizini obale kad je tsunami došao do kopna nije preživio, pa tako ni Knillovi, koji su prije smrti uspjeli snimiti pet fotografija koje prikazuju dolazak tsunamija.

Prvi od pet snimaka prikazuje plažu u 8:20 ujutro, a sljedeći snimak, napravljen samo šest minuta kasnije, prikazuje kako se more drastično povuklo, što se uvijek događa prije udara plimnog vala.

Sljedeće dvije snimke prikazuju tsunami kako se približava, a posljednja fotografija pokazuje kako tsunami udara u pješčanu plažu.

Christian Knill, sin tragično preminulog para, kazao je za Reuters kako ne zna zbog čega njegovi roditelji nisu bježali.

"Ili su znali da im u nijednom slučaju nema spasa, ili nisu znali kojom će snagom tsunami udariti u obalu." - kazao je Christian Knill.

Dotične fotografije donosimo u članku, najstarija fotografija je na vrhu, a posljednja na dnu.

Pročitajte više