Propalestinski aktivisti pokušali blokirati londonsku burzu

Foto: EPA

CNN Business prenosi da je jučer uhapšeno šest propalestinskih aktivista koji su planirali opstruirati rad Londonske burze dionica (London Stock Exchange, LSE). Policija je objavila da su djelo planirali provesti danas. Novine Daily Express dojavile su informaciju policiji, čiji su istražitelji započeli istragu. 

Prema izvješću londonske policije, aktivisti grupe Palestinska akcija navodno su planirali napasti Burzu kako bi uzrokovali štetu i onemogućili joj "otvaranje i trgovanje". Metropolitanska policija, u suradnji s policijom iz Liverpoola, uhitila je šestero ljudi s optužbama za zavjeru i planiranje izazivanja materijalne štete. 

Palestinska akcija inače je britanska aktivistička udruga čiji je cilj blokada proizvođača oružja koji opsrkbljuju Izrael. Na društvenoj mreži X (bivši Twitter), objavili su da je petero njihovih članova pušteno na slobodu, a da jedna osoba čeka suđenje.

Istražitelj policije Sian Thomas izjavio je: "Ovo su značajna uhićenja. Vjerujemo da je ova skupina bila spremna izvesti razoran i štetan trik koji je mogao imati ozbiljne implikacije da je uspješno izveden. Zahvalan sam Expressu na njihovoj spremnosti da pruže informacije prikupljene vlastitom istragom. To nam je pomoglo da uspješno interveniramo. Budući da smo materijal dobili tek u petak poslijepodne, imali smo ograničeno vrijeme za djelovanje.”

Pročitajte više