Propao projekt Small Mall: Investitor se povlači s gradilišta, pogledajte što ostavljaju za sobom

Foto: Index

PROPAST Agrokora presudila je definitivno i projektu Small Mall u samom središtu Splita. Investitor Centar Brač obavijestio je Grad Split da se povlače s gradilišta na kojem se ionako ništa nije radilo posljednje dvije godine.

Radnici su uklonili ogradu, a sutra u posjet pročelniku Špiru Cokariću stižu investitori kako bi dogovorili što im je dalje raditi. Pokušali smo od Cokarića doznati tko točno dolazi, ali nam je rekao tek - Centar Brač.

Centar Brač je tvrtka iza koje stoji Siniša Škaro.

Baldasar: Zapelo je između Škare i Agrokora

Bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kaže nam da Škaro nije bio sam u projektu.

"On i Agrokor su bili partneri. Škaro je trebao osigurati vlasništvo, a Agrokor financiranje. Kakva je sad situacija među njima, najbolje bi bilo pitati Škaru, ali on je tek izašao iz zatvora. Projekt je bio dobar, šteta što se nije realizirao. Tu su trebali biti trgovački centar i hotel. Zapelo je između Škare i Agrokora, mislio sam da su na dobrom putu da to riješe, no onda se dogodilo ovo s Agrokorom i jasno da nije dalje imalo smisla gurati", kazao nam je Baldasar.

Što dalje?

Danas smo posjetili bivše gradilište oko kojeg je bilo dosta prijepora jer su se bunili stanari okolnih zgrada. Na gradilištu rade tek dvojica, trojica radnika, dok ostali odmaraju u hladovini. Nije im bilo do priče. 

Baldasar kaže da Grad Split zakonski nije imao mogućnosti postavljati uvjete u slučaju ovako neuspješnog raspleta. Cokarić kaže da će se teren poravnati, a Baldasar smatra da bi bilo najbolje da ga vrate Split parkingu da oni urede veliko parkiralište, zapravo, da teren vrate u prvobitno stanje.

Pročitajte više