Prorektor Maleš odgovorio ravnateljici SC-a Split: Raos iznosi neistine, vrijeđa i krivo navodi

Ilustracija: Google maps

JUTRO poslije otvorenog pisma ravnateljice Studentskog centra Split Gordane Raos upućenog medijima i članovima Senata koji bi danas trebali potvrditi njezinog nasljednika, kratkim priopćenjem oglasio se predsjednik Upravnog vijeća SC-a prorektor Boris Maleš, kojeg je Raos sinoć prozvala za zlouporabe zajedno sa rektorom Šimom Anđelinovićem.

"Pismo je upravo suprotno od onoga što Sveučilište u Splitu želi proklamirati"

"U cijelosti odbacujem sadržaj javnog pisma Gordane Raos, ravnateljice Studentskog centra i kandidatkinje za izbor ravnateljice u njezinom trećem mandatu. Osim niza neistina, uvreda i krivih navoda, držim da je to eklatantan primjer grubog i neprimjerenog miješanja u tijek procesa izbora ravnatelja, kao i pritiska na članove Upravnog vijeća. Pismo je svojim neakademskim načinom i sadržajem upravo suprotno od onoga što Sveučilište u Splitu želi proklamirati i stoga se u potpunosti ograđujem od takvog oblika javnog komuniciranja. Upravo zbog važnosti Studentskog centra izuzetno je bitno osigurati zakoniti i nesmetani postupak odlučivanja o izboru budućeg ravnatelja. Po završetku izbora Upravno vijeće i Sveučilište podrobno će izvijestiti o provođenju postupka javnog natječaja", naveo je prorektor Maleš.

Optužena za zlouporabu tvrdi da jedina ispunjava uvjete natječaja

Raos je jučer uputila pismo nezadovoljna što joj Upravno vijeće nije dalo zeleno svjetlo za kandidaturu. Oplela je po Anđelinoviću i Malešu, optužila ih da je žele onemogućiti u još jednom, trećem po redu, mandatu na čelu ustanove. Navela je kako je pohvaljena za svoj rad i da jedina ispunjava uvjete natječaja, što je bizarno, jer Raos ima pravomoćnu optužnicu za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i pogodovanje jednom obrtu prilikom uređenja zahoda u Centru. Unatoč kaznenom postupku smatra da ima pravo na još jedan mandat.

 

Pročitajte više