Prošle su 2 godine od tragedije kod Šipana. Bojan i Tomislav se vode kao nestali

Foto: Index

STRAVIČNA pomorska nesreća dogodila se na današnji dan prije točno dvije godine u Koločepskom kanalu u blizini otoka Šipana u kojoj je živote izgubilo pet osoba, dok se dvije osobe vode kao nestale.

Njima u čast su se danas u gruškoj luci u Dubrovniku okupile njihove obitelji i prijatelji kako bi se prisjetili katastrofalne nesreće u kojoj su stradali njihovi najdraži. 

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada su se sudarili brod 'Danče', inače službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik koje je pod rotacijom žurilo na hitnu intervenciju, i gumenjak koji je prevozio devet osoba.  

Jedine dvije preživjele osobe s gumenjaka su Velimir Šetka i Viktor Markota. U nesreći su živote izgubili Alen Perišić iz Dubrovnika, Jele Kobaš iz Velike Gorice i njezin sin Danijel, Berislav Bandur, povratnik iz Sydneyja koji je boravio u Malom Stonu, i Marina Vuletić iz Dubrovnika. 

Bojan Stoiljković iz Dubrovnika i Tomislav Belak iz Šibenika još uvijek se vode kao nestale osobe.

Danas su njima u čast obitelji i prijatelji zapalili svijeće i bacili cvijeće u more, a prisjetili su ih se i čitanjem pjesama posvećenih stradalima. 

Inicijatorica okupljanja Marijana Kohn Dedović u svom je emotivnom govoru kazala kako je riječ o 'događaju koji se nikada ne smije zaboraviti'. 

„Nije to događaj koji je trajao jedan, dva ili tri dana. (...) To je događaj koji za obitelji traje još uvijek“, izjavila je. 
Ispred Grada Dubrovnika vijenac je u more bacio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Pročitajte više