Prosvjed mljekara: Tisuću traktora okupiralo Bruxelles

OKO tisuću traktora blokiralo je danas središte Bruxellesa potpuno paralizirajući promet u administrativnom središtu Europske unije. Riječ je prosvjedima mljekara koji su tako izrazili svoje nezadovoljstvo s padom otkupne cijene mlijeka.

Više od dvije tisuće prosvjednika stiglo je na traktorima iz Belgije, Njemačke, Nizozemske i Francuske te se su pokušali probiti do zgrade Europskog vijeća gdje bi se danas trebao održati sastanak za europskih poljoprivrednika.

Ni, belgijska vlada a ni vrh Europske unije, niti itko od političara nije za prosvjede optužio oporbu, a također nitko nije ni spomenuo kako se prosvjedima ruše uspjesi aktualne Vlade.

Policija traži pojačanja

Glavne ceste prema Bruxellesu potpuno su zakrčene, a policija javlja o kolonama dugim više od dvadeset kilometara. Prosvjednici traže od Europske unije da se situacija na tržištu mlijeka stavi na vrh prioriteta.

Policija je tijekom dana u Bruxelles dovukla pojačanja, a postavljene su i barikade u blizini sjedišta europskih institucija kako bi se zapriječio ulazak traktora. Europski seljaci najavili su kako će prespavati u Bruxellesu te dočekati petak kada se održava i drugi dan sastanka na vrhu EU o poljoprivredi.

M.M.
Foto: 7sur7.be

Pročitajte više