Prosvjed protiv testiranja učenika u Vinkovcima: "Djeca već traže psihološku pomoć"

Nije fotografija s prosvjeda u Vinkovcima Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

UOČI sjednice vinkovačkoga Gradskog vijeća, koja je danas održana u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, ispred zgrade na mirnom prosvjedu okupilo se desetak roditelja s djecom, osnovnoškolcima, protivnika cijepljenja i testiranja djece na covid.

Nakon dolaska gradonačelnika Ivana Bosančića, iznijeli su mu svoja stajališta te zatražili njegovu pomoć jer su, kako su naveli, njihova djeca ugrožena, mnoga su već zatražila i psihološku pomoć, a posebice ih pogađa što bez covid-potvrde ne mogu kao roditelji biti na roditeljskim sastancima u školama.

"To će ostaviti dugoročne posljedice na djecu"

"Ne želimo da nam djecu bilo tko tjera na cijepljenje niti na testiranje. Mislimo da će to ostaviti dugoročne posljedice na našu djecu", rekli su roditelji. Po riječima Branimira Puškarića, jednog od prosvjednika, cjepiva protiv koronavirusa su eksperimentalna i nema nikakvih dokaza da su neškodljiva.

Gradonačelnik Bosančić rekao je kako poštuje svačije pravo na javni prosvjed i mišljenje, ali, dodao je, kao gradonačelnik ne može ništa poduzeti jer za to nema ovlasti.

 "Ja sam ekonomist, nisam medicinske struke i ne volim govoriti o stvarima koje baš dovoljno ne razumijem. Ja svojoj djeci želim najbolje kao i vi. Kroz sve ovo vrijeme nisam nikada želio nikoga prisiliti na bilo što, niti mu reći što da radi. Kao gradonačelnik moram misliti na sve građane", rekao je Bosančić.

Pročitajte više