Prosvjed u Dubrovniku: "Gladni smo, dajte nam zarađene plaće, dajte nam djeci kruha"

NAKON što im nisu isplaćene četiri plaće zaredom radnici GP-a Dubrovnik danas prosvjeduju ispred zgrade PGM Raguse u čijem je vlasništvu GP. Radnici, kojima prijete otkazi, ali i odlazak tvrtke u stečaj, pozivaju na reakciju premijerke Kosor, župana Dobroslavića, Šuice, Vlahušića i ostalih moleći da se pokrene inicijativa za ostvarivanje investicija koje su obećane u predizbornoj kampanji.

"Bacili su na ulicu ne samo vas, nego i vašu djecu i roditelje. Bacili su na ulicu grad i Dubrovačko-neretvansku županiju. S tim se ne možemo pomiriti", prenosi Dubrovački vjesnik izjavu županijskog sindikalnog povjerenika SSSH-a Ive Bratičevića.

"Poslodavci nam nisu ostavili nikakvu mogućnost. Prezadužili su firmu. Nažalost, nemamo se od čega naplatiti, čak niti jednu plaću. Nemaju se od čega naplatiti niti vjerovnici koji nam daju podršku i s kojima smo u razgovoru da se Uprava odrekne upravljanja, da se vjerovnici preuzmu vođenje firme, postave novu upravu i s nešto manjim brojem ljudi nastave raditi", izjavio je Bratičević dodavši kako je Upravi GP-a jedini cilj poslati radnike na burzu.

"Našem poslodavcu nemamo što poručiti jer je on svojim postupcima prema nama rekao tko je i što je. Dok smo bi bili na ulici, on se po gradu vozio u BMW-u vrijednom milijun kuna koje otplaćuju radnici GP Glavice. Svako malo ideš u crkvu. Možda Bog i oprosti, ali radnici GP-a od kojih si napravio socijalne slučajeve, čisto sumnjam", rekao je sindikalni povjerenik zaposlenika GP-a Damir Vlahinić.

Svoje poruke radnici su ispisali i na transparentima: "Kralj kraljuje, GP gladuje", "Gladni smo, dajte nam zarađene plaće", "Kralju, care, gdje su pare?", "Dajte nam djeci kruha“, "Sit gladnome ne vjeruje".

Pročitajte više