Prosvjed vlasnika kamiona zbog niske cijene za dovoz šljunka i pijeska

Na autocesti ZagrebLipovac, nedaleko Bajakova, oko pedesetak vlasnika kamiona angažiranih za zagrebačku tvrtku Strabag koja gradi posljednje dionice autoceste, obustavili su dovoz šljunka i pijeska jer smatraju da su 32 kune za kubični metar nedostatne za podmirenje njihovih troškova.

Riječ je o kooperantskim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, čiji su vlasnici tvrtki ujedno i vozači kamiona.

Razlog za obustavu rada je cijena od 32 kune za kubični metar šljunka i pijeska što je nedostatno za podmirenje troškova prijevoza, naveo je Zdenko Vidović, vlasnik kooprantske tvrtke Vidović d. o. o.

Po njegovim riječima, na drugim dionicama, gdje je također angažirana tvrtka Strabag, cijene prijevoza podignute su 20 posto.

S obzirom da je porasla i cijena goriva, što dodatno povećava troškove, prijevoznici su bili prisiljeni tvrtki Strabag uputiti zahtjev za povećanje cijene, ali su predstavnici Strabaga taj zahtjev odbili s obrazloženjem da tvrtka za to nema novca, rekao je.

Dodao je, da su jučer predstavnici Strabaga izašli na trasu, snimili kamione i rekli, kako su ljudi koji su obustavili rad za njih, u tvoj tvrtki završili posao. Vlasnici spomenutih kamiona šljunak i pijesak uvoze iz susjedne Bosne i Hercegovine, što stvara dodatne troškove.

Jučer započetu obustavu rada nastavili su i danas, a pridružili su im se i prijevoznici koji voze za druge tvrtke na gradnji autoceste.

Posao će, poručili su, nastaviti kada se udovolji njihovim zahtjevima.

Promet na toj dionici autoceste teče nesmetano, jer se prijevoznici nalaze na dijelu ceste koja je u izgradnji, rekao je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslav Janić.

(Hina) xjvrd ysšh

Pročitajte više