Protest u Podgorici: Kamenjem na policiju, bačen i suzavac; Ultimatum: Do subote raspustite vladu

Foto: Hina

DEMONSTRANTI ispred zgrade Skupštine u Podgorici napravili su nerede, kamenjem gađali policiju, a u masu je bačen i suzavac, prenosi B92.

Na zgradu vladajućeg DPS-a također je bačeno kamenje, a situaciju na ulicama pokušavaju smiriti policijski kordoni, prenosi RTS. Okupljeni prosvjednici skandirali su "gotov je".

Okupljeno mnoštvo prvo je policajce nazivalo "psima", a zatim su prosvjednici na njih bacali kamenje, suzavac i baklje. Policijski kordon nije reagirao.

Demokratski front je angažirao redare koji su pokušavali smiriti situaciju i spriječiti ih da se približe policiji. Kamenje koje su bacali ozlijedilo je i nekoliko prosvjednika.

Podsjetimo, okupljeni prosvjeduju protiv vlade te zahtijevaju da se do subote formira prijelazna vlada. Jedan od vođi DF-a Andrija Mandić pozvao je prosvjednike da prošetaju Bulevarom do zgrade MUP-a, kako bi na miran način izrazili nezadovoljstvo zbog jučerašnje reakcije policije, koja je prekinula prosvjed ispred zgrade parlamenta. Prosvjedi su trajali 3 tjedna.

RTCG prenosi kako su okupljeni demonstranti krenuli s Trga republike prema Ulici slobode. Policajci čuvaju zgrade institucija, no nema ih onoliko koliko ih je bilo sinoć.

Kolonu demonstranata predvode čelnici Demokratskog fronta, dok prosvjednici uzvikuju "gotov je", "Milo, lopove", dok policajce vrijeđaju i nazivaju ih psima, ubojicama, ustašama. Uz sve to stalno skandiraju "ostavke, ostavke."

Mandić je dao ultimatum, tražio je da vlada podnese ostavku te da se formira prijelazna vlada. Rekao je da je rok do subote te da će se u subotu cijela Crna Gora okupiti na prosvjedu u Podgorici. Dodao je i da je Milo Đukanović oko 18:30 avionom napustio zemlju te zamolio da svi prosvjednici budu mirni te da se ponašaju dostojanstveno.

Tijekom sinoćnih demonstracija okupljeni su građani slomili stakla na više izloga, bacali kamenje, suzavac i boce prema policiji. Oni su pak odgovorili suzavcem i gumenim mecima. Također, objavila je policija, spriječili su nasilan ulazak u zgradu Skupštine Crne Gore.

Pročitajte više