Protiv 16 specijalaca pokrenut disciplinski postupak

PROTIV 16 pripadnika policijske Antiterorističke jedinice u Lučkom ravnatelj policije Marijan Benko popodne je pokrenuo disciplinske postupke, no ni jedan od osumnjičenika za sudjelovanje u tučnjavi u klubu "Bel Ami" do sada nije udaljen s dužnosti, doznaje se sinoć u MUP-u.

"Zbog izgreda u Bel Amiju pokrenut je stegovni postupak protiv 16 osoba od kojih nitko za sada nije suspendiran", izjavila je za Hinu zamjenica glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Emina Lišić.

Dodala je da će više pojedinosti o rasvjetljivanju tučnjave u "Bel Amiju" biti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Zbog tučnjave u noći na subotu 28. siječnja između pripadnika specijalne policije i osoblja toga kluba policija je do sada privela četvoricu muškaraca i vlasnika "Bel Amija", koji je zatražio liječničku pomoć pa je hospitaliziran.

Pod sumnjom da su se nasilnički ponašali i ozlijedili pripadnike specijalne policije, istražni je sudac za četvoricu privedenih odredio pritvor.

Pročitajte više