Provala u odvjetnički ured, ukradeni iskazi zaštićenih svjedoka

U PROVALI u ured odvjetnika Tomislava Jonjića, odvjetnika haških optuženika Paška Ljubičića i Valentina Ćorića, ukradeno je 35 CD-ova na kojima se nalaze skenirani dokumenti, iskazi zaštićenih haških svjedoka, te audio i video zapisi vezani za suđenja u Haagu, piše Jutarnji list.

Provalnik je u subotu oko 1 sat obio brata podzemne garaže zgrade u Međimurskoj ulici, popeo se na prvi kat, gdje se nalazi ured Tomislava Jonjića. Nakon što je obio vrata ureda, ispreturao je stvari i odnio 35 CD-ova. Potom je provalio u još dva ureda, ali u jednom je zatekao 31-godišnjeg muškarca zaposlenog u drugoj tvrtki. Uplašen neočekivanim susretom, provalnik je pobjegao.

"Od nekoliko stotina CD-ova uzeto je samo tih 35 koji su bili označeni rednim brojevima, a na njima su bili iskazi zaštićenih svjedoka, dokumenti te audio i videozapisi." - izjavio je Jonjić, pa pojasnio da brojevi na ukradenim CD-ovima nisu u nizu, pa se pretpostavlja da je provalnik pažljivo birao koje će CD-ove uzeti.

"Ne vjerujem da je riječ o naručenoj krađi i ne znam moguće razloge, ali opet, ništa od vrednijih stvari nije ukradeno. Budući da su iskazu zaštićenih svjedoka u nepoznatim rukama, tj. svjedoci bi sada mogli biti poznati, upitno je kako će to utjecati na njihove buduće izjave i sam tijek suđenja." - dodao je Jonjić.

Zagrebački odvjetnik kazao je kako su se CD-ovi nalazili iza televizora, te nisu bili vidljivi posjetiocima njegovog ureda, pa bi se netko neupućen morao dobrano potruditi da ih pronađe.

"Ništa u uredu nije nedostajalo od vrednijih stvari i ništa nije bilo razbacano. Laptop, kompjuter i televizor nisu ni taknuti. Tek je nešto novca uzeto sa stolova tajnica." - zaključio je Jonjić.

Pročitajte više