Prva dama Hrvatske: Samozatajna Vesna Bandić ili karijeristica Tatjana Josipović?

TATJANU Josipović ili Vesnu Bandić još malo vremena dijeli od moguće titule Prve dame Hrvatske. Tatjana Josipović, rođena Zagrepčanka, profesorica je na katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu i članica pregovaračkih skupina za pristupanje Hrvatske EU.

Gospođa Josipović ne voli da je nazivaju Prvom damom, iako će svome suprugu pružati punu potporu ako postane predsjednik Hrvatske. Kako kaže, očekivala je suprugov dobar rezultat na izborima, ali neće zapustiti svoju karijeru sveučilišne profesorice ako njezin suprug postane predsjednik.

U 29 godina braka Bandići zajedno nisu bili na odmoru

Vesna Bandić, supruga Milana Bandića, upoznala je muškarca svog života dok je bila studentica Akademije primijenjenih umjetnosti, a on student Fakulteta političkih znanosti. Bandićevi su 29 godina u braku, ali su se 1996. godine rastali "zbog dugogodišnje razdvojenosti". Pravi razlog njihove rastave, ispostavio se, nekretnina je u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Naime, Vesna Bandić je jedino na taj način mogla otkupiti ruševnu kuću od 38 kvadratnih metara za 35.000 kuna jer su Bandići već posjedovali stan u Bužanovoj ulici, a kuću su mogli otkupiti samo ako jedno od njih nije imalo riješeno stambeno pitanje.

Za razliku od svog supruga, Vesna je samozatajna žena koja se rijetko pojavljuje na njegovim javnim obraćanjima. U jednoj izjavi kazala je kako nikada u 29 godina braka s Milanom nisu bili zajedno na godišnjem odmoru, ali da nju to ni najmanje ne smeta. 

Pročitajte više