Prva žrtva koronavirusa u Japanu, zaražena su i dvojica taksista

Foto: EPA

JEDNA žena umrla je u Japanu od koronavirusa, što je prvi smrtni slučaj u toj zemlji od početka širenja epidemije iz Kine, objavio je u četvrtak ministar zdravstva.

Dvojica taksista, od kojih jedan u Tokiju, također su pozitivni na testu na koronavirus i postoji mogućnost da su zarazili putnike.

Na kruzeru Diamond Princess, koji se nalazi u karanteni u Yokohami od 3. veljače, potvrđena su 44 nova slučaja uključujući jednog člana posade.

No japanske vlasti odlučile su dopustiti iskrcavanje starijim putnicima koji su na testovima bili negativni. Pustit će ih u petak umjesto 19. veljače i u karanteni će biti na kopnu.

251 slučaj zaraze

U Japanu je do sada potvrđen ukupno 251 slučaj zaraze koronavirusom, uključujući ljude na tom kruzeru.

Ministar zdravstva Katsunobu Kato rekao je novinarima da je u prefekturi Kanagawa, koja graniči s Tokijom, od koronavirusa umrla žena u 80-im godinama.

Ona je prva žrtva u Japanu i treća izvan Kine. Razboljela se u siječnju, a tek poslije razvila je simptome upale pluća. Koronavirus je potvrđen nakon što je umrla. Kako se zarazila, još se istražuje.

Pozitivan na virus je jedan taksist iz Tokija te jedan liječnik u središnjem Japanu. Pozitivan je još jedan taksist u Chibi istočno od Tokija.

Japan za sada ne razmatra mogućnost otkazivanja ili odgode Olimpijskih igara koje bi trebale početi u Tokiju 24. lipnja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više