Prve informacije o žrtvama kobnog leta: Trudnica, peteročlana obitelj, mladi otac

Facebook: Pontianak Kalimantan Barat, Imanuel Cuel/Screenshot Instagram

ZRAKOPLOV Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom leta i nestao s radara. Srušio se u ocean između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte.

U avionu je bilo 50 putnika, 43 odrasle osobe i sedmero djece, kao i 12 članova posade.

Danas su se članovi obitelji poginulih okupili u Centru za identifikaciju žrtava u Jakarti. Evo što za sada znamo o nekima od žrtava.

Agus Minarni i Muhammad Nur Kholifatul Amin

Agus Minarni i Muhammad Nur Kholifatul Amin putovali su iz svog doma u Mempawahu do Jakarte kako bi prisustvovali sprovodu Aminova oca.

Dok su bili u Ponorogou, neko su vrijeme proveli sa svojim sinom koji tamo pohađa internat. Kada su se vratili u Jakartu, brat Minarni Yudiansyah Yunus zatražio je od nje pomoć pri nalaženju mjesta u internatu za jednog od njegovih sinova.

"To je bio naš zadnji razgovor", rekao je Yunus za CNN.

Minarni i njezin suprug trebali su letjeti kući 5. siječnja drugim zrakoplovom, no kada su u utorak stigli u zračnu luku, obaviješteni su da se moraju prvo testirati na koronavirus, što je odgodilo njihovo putovanje.

Yunus je rekao kako je smrt njegove sestre jako pogodila obitelj i da će mu ona užasno nedostajati.

"Bila je draga osoba. Uvijek je pomagala meni i našoj sestri", kazao je Yunus i dodao kako će on sada preuzeti brigu o njihovoj djeci koja su još uvijek maloljetna i koja su sada ostala bez oca i majke.

Nada se da će indonezijske vlasti "pronaći njihove posmrtne ostatke kako bi mogao pravilno sahraniti sestru".

Peteročlana obitelj na proputovanju

Na kobnom letu je bila i peteročlana obitelj s otoka Bangka, koji je smješten istočno od Sumatre: 26-godišnji Rizki Wahyudi, njegova supruga Indah Halimah Putri (26), njihov sedmomjesečni sin, Wahyudijeva majka i rođak.

Wahyudi je zadnje tri godine radio za indonezijsku Agenciju za zaštitu okoliša u Ketapangu na Zapadnom Kalimantanu. Peteročlana obitelj bila je u posjetu drugim članovima obitelji na otoku Bangka i preko Jakarte se vraćala natrag na Zapadni Kalimantan.

Trudna majka i njezina obitelj

Ratih Windania, koja je bila trudna četiri mjeseca, bila je u posjetu obitelji u Jakarti sa svojom dvogodišnjom kćerkom Yumnom, osmogodišnjim nećakom Atharom Rizkijem Riawanom, ujakom Tonyjem Islmailom i tetom Rachmawati.

Windania je prije nesreće objavila veselu fotografiju na kojoj se vidi kako ona, njena nasmijana kći i nećak sjede u avionu samo nekoliko trenutaka prije polijetanja.

Poduzetnik Yohanes Suherdi (30)

Yohanes Suherdi bio je u Jakarti na poslovnom putovanju i radovao se povratku svojoj obitelji u Ngaraku, selu nekoliko sati udaljenom od zračne luke Pontianak.

Njegova supruga Susilawati Bungahilaria (32) rekla je za CNN da se nada da je Suherdi na sigurnom i da će uskoro opet biti zajedno. Par ima petogodišnjeg sina Riana.

Bungahilaria je rekla da je razgovarala sa suprugom nešto prije polijetanja.

"Zadnje što mi je rekao jest da ne zaboravim odvesti našeg sina liječniku jer je imao temperaturu", rekla je i plačući dodala kako njihov sin neprestano pita kada će se tata vratiti kući.

Pročitajte više