Pucao iz automatske puške ispred kafića kod Slavonskog Broda

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

POLICAJCI su uhitili mladića koji je jučer kod Slavonskog Broda ispred kafića pucao iz automatske puške. 

Policajci su utvrdili da je na području Općine Brodski Stupnik, ispred ugostiteljskog objekta, dana 3. veljače, oko 0.50 sati, 25-godišnjak remetio javni red i mir na način da je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u zrak.

Policijski službenici su ubrzo pronašli 25-godišnjaka, od kojega su oduzeli vatreno oružje (automatsku pušku), zajedno sa spremnikom i pripadajućim streljivom, a koje je neovlašteno posjedovao.

Policajci su također utvrdili da je, na istom mjestu, oko 0.20 sati, 30-godišnjak remetio javni red i mir,  fizički nasrnuvši na 27-godišnjaka. Pritom nije bilo materijalne štete niti teže ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja iz Zakona o prebivalištu građana, dok protiv 30-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćili su iz slavonsko-brodske policije. 

Pročitajte više