Puhovski: Budući da su Družijanić i Rotim suspendirani u nedjelju, očito je da se radi o izvanrednom stanju

ŽARKO PUHOVSKI, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora jedan je od ljudi koji se jasno i glasno zalaže za slobodu medija u Hrvatskoj.

Prema njemu sastanak Etičkog povjerenstva oko sinoćnjeg Dnevnika na kojem je prikazan prilog o Mesićevom govoru koji je objavljen na Indexu,  je dobra odluka, međutim prema Puhovskom njegovo održavanje u nedjelju pokazuje kako se radi o izvanrednom stanju.

"Nije dobro što se šalje poruka da su državni funkcionari posebno zaštićeni pa posebno treba provjeravati informacije o njima, a pogotovo što se time čini javna televizija više državnom nego javnom. Da se radilo o nama sigurno se ne bi tako provjeravalo" - rekao je Puhovski.

"Posebno me brine što su pored Družijanića i Rotima, opomenuli i Štefanića iako se u njegovoj emisiji samo spomenulo da će o tome biti riječi u Dnevniku, čime se daje poruka da se to nije trebalo niti spominjati iako je to bila tema dana. Ako se RTL osramotio jer o tome nije rekao niti jednu riječ, tako se ne smije raditi na jednoj javnoj televiziji kao što je HRT." - dodaje Puhovski.

"Odgovor Ureda predsjednika bio je da se radi o rečenicama izvučenima iz konteksta što se ne može rastumačiti kao demanti, već tako da se činjenice uopće ne dovode u sumnju. To se i dokazalo današnjom Mesićev izjavom za Hrvatski radio." - kaže Puhovski.

"Ja se nadam da su hrvatski mediji u stanju još jednom krivo shvatiti poruku, jer bi ovog puta bilo dobro da ju krivo razumiju. Ako ju ispravno razumiju onda sigurno ne idemo u pravcu proširenja prostora slobode" - zaključio je Puhovski.

A.H.

Pročitajte više