Puhovski: Sanader je pobjegao u Austriju da sakrije dokumente koji terete Mesića i Kosor

PROFESOR sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu Žarko Puhovski smatra kako je bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pobjegao u Austriju kako bi sakrio neke dokumente kod svoga brata.

Puhovski je za Index rekao kako misli da je Sanader odnio dokumente koji bi mu mogli koristiti na sudu, ili za dogovor sa Tužiteljstvom ili za potrebe obrane. "Ti dokumenti bi mogli pomoći u dokazivanju odgovornosti nekih drugih iz državnog vrha, a on bi tada u zatvor otišao sa 'velikim praskom'", kazao je Puhovski i dodao da se Sanader žuri u Hrvatsku, jer je njegov slučaj zanimljiv samo ako počne prije izbora.

Sakrio dokumente o Jadranki Kosor i Stjepanu Mesiću?

"Ako počne nakon izbora, tko god pobijedio na izborima, više Sanader niti pola neće biti zanimljiv, kao što je zanimljiv danas", rekao je Puhovski i dodao kako će Sanader sigurno politički pokušati udariti na Jadranku Kosor.

"Koliko se sada zna, Jadranka Kosor nije u krugu onih koji se sumnjiči za financijske malverzacije, no moguće je da se nešto izvuče. Sigurno je da će se politički pokušavati obračunati s premijerkom i Stjepanom Mesićem, jer su oni osobe koje su u njegovoj percepciji na razini da se njima bavi", kazao je Puhovski na pitanje na koga se odnose dokumenti koje je Sanader, možda, sakrio kod brata u Austriji.

Pročitajte više