Pukanićevi pomagači u hospitalizaciji supruge: Tomurad, Benko, Šostar i Keleuva?

PREMA izvorima tjednika Feral Tribune, nezakonitom policijskom privođenju Mirjane Pukanić kumovali su ljudi iz vrha zagrebačke Policijske uprave - načelnik Marijan Tomurad, koji je blagoslov dobio iz Ravnateljstva policije, odnosno Marijana Benka.

> Pukanić u suzama: Atentat na mene nije bio namještaljka!

Izvori tjednika Feral, osim šefice Hitne pomoći Slobodanke Keleuve, tvrde da je "za upravljanje medicinskim i socijalnim dijelom operacije bio zadužen Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, koji je Pukanićev prijatelj i, najvjerojatnije, "dužnik". Držanje ljestava ponudio i navodno i ravnatelj duševne bolnice u Vrapču Vlado Jukić, koji je kao i Keleuva, vrlo blizak sa Šostarom. Prisutnost službenice Centra za socijalnu skrb lako je objašnjiva činjenicom da joj je Šostar indirektni šef, navodi tjednik.

Sina Karli: Bolje vam je da se ne bavite glupostima

Osim povezanosti preko Šostara, veza između Hitne pomoći netipičnog ponašanja i Pukanića mogla bi biti i Sina Karli, glavna urednica Nacionala, koja živi u istoj zgradi kao i šefica Hitne pomoći, Slobodanka Keleuva. No, danas je za šeficu glavnog izdanja NCL grupe bilo problematično potvrditi i samo činjenicu da ima susjedu prezimena Keleuva, tako da je u njegovom stilu izbjegla pitanje o potvrdi te informacije.

"Bolje bi vam bilo da se ne bavite glupostima, i nemojte me više zvati", kazala nam je Karli. Nekoliko sati ranije, upitan o mogućoj povezanosti Karli s hospitalizacijom njegove supruge, uplakan na tiskovnoj konferenciji Ivo Pukanić je također rekao da ne odgovara na glupa pitanja.

Sina Karli i gospođa Keleuva se, kako doznajemo, poznaju vrlo dobro i navodno su bliske prijateljice, koje su viđene više od jedanput kako ispijaju kave u Importanne galeriji.

Vlado Jukić ne govori o konkretnom slučaju

Vlado Jukić kazao nam je da neće razgovarati o konkretnom slučaju (Mirjane Pukanić, op.a.), tako da nemamo ni njegov odgovor na navode u tjedniku. Ali je naglasio da se mišljenja različitih psihijatrijskih bolnica, u ovom slučaju Vrapča i Sestara Milosrdnica, o tome je li neka osoba zdrava, bolesna, opasna za sebe i druge, "ne moraju sto posto poklapati". 

Konačnu odluku o tome je li pacijent/ica lud/a, odnosno opasna za sebe i okolinu (što za Mirjanu Pukanić smatra  Vrapče) donijet će vještaci Županijskog suda u Zagrebu. Isti je sud, osim vještaka odredio i odvjetnika Mirjani Pukanić, ističe Jukić.

Šostar ne zna ni tko je, ni zašto je hospitalizirao ženu njegovog dobrog prijatelja

Šostar ne negira svoje dobre odnose sa Pukanićem i Jukićem, kojega poznaje već 25 godina, ali odbija ikakvu povezanost sa hospitalizacijom Mirjane Pukanić.

"Ma to je bolesna mašta nečija. Ja sam prošloga tjedna u to vrijeme bio na putu izvan Hrvatske, na sastanku sa gradonačelnicom Salzburga. Sa Pukanićem sam dobar prijatelj, a zadnji puta smo se čuli prije mjesec dana i nije bilo riječi o njegovoj ženi", kaže Šostar.

Kao gradskog pročelnika za zdravstvo upitali smo ga kako on gleda na to što je jedna zagrebačka umobolnica proglasila Mirjanu Pukanić zdravom, a druga ju na grubi način hospitalizirala.

"Radi se o bolesti jedne osobe za koju mi ne pada napamet da komentiram! Nemam ja pojma ni tko ni zašto je nju hospitalizirao", kaže Šostar.

Sudski vještak sutra pred sutkinjom daje nalaz je li Pukanić zdrava ili nije

Pravorijek bi, kako saznajemo sa Županijskog suda, trebao biti donesen sutra. Sudski vještak, koji se prošloga tjedna očitovao pred sudom o stanju Mirjane Pukanić, svoj će ponovljeni nalaz podastrijeti sutkinji Danijeli Ukić sutra u 9.30 sati. Prošli je nalaz ovog sudskog vještaka došao u utorak, dva dana prije prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić.

Glasnogovornik suda, Krešimir Devčić, nam nije mogao otkriti ime sudskoga vještaka, a kazao je i kako će predstavljanje njegovog nalaza neće biti dano na uvid medijima.

A.B.
Foto: K.H./S.G.F.

Pročitajte više