PULA: NAJAVLJENA NOVA KREDITNA LINIJA ZA PODUZETNIKE U TURIZMU

Istarska će razvojna agencija malim turističkim poduzetnicima potkraj travnja ponuditi novu kreditnu liniju s kamatnom stopom već od 4,25 posto, rok otplate do 12 godina i još dvije godine počeka, a kreditni je fond 25 milijuna kuna, rekao je član Poglavarstva Istarske županije Darko Lorencin na današnjoj sjednici u Puli.

Po njegovim riječima tih 25 milijuna kuna bit će namijenjeno gradnji novih kapaciteta, ali i dogradnji ili preuređenju starih. Prvi put u dodjelu zajmova uključuje će i nova Istarska razvojna agencija koja će, kako je rečeno, paziti da kreditirani projekti budu usklađeni s "Master-planom razvoja turizma u Istri". Bit će to, dodao je Lorencin, prvi korak u provedbi toga važnog razvojnog dokumenta za Istru.

Članovi Županijskog poglavarstva raspravljali su i o ovogodišnjem održavanju osnovnih i srednjih škola u Istri, za što će se iz proračuna izdvojiti gotovo 1,900.000 kuna. Od toga najviše, oko 240 tisuća kuna, pripast će labinskoj srednjoj školi za popravak krova.

Također je izviješćeno o programu ovogodišnje 10. jubilarne izložbe vina i vinarske opreme "Vinistra" u Poreču, na kojoj će se od 29. travnja do 2. svibnja predstaviti proizvođači vina, rakije, vinarske opreme i autohtonih hrvatskih i stranih proizvoda, a održat će se i završno natjecanje hrvatskih sommeliera.

Današnja sjednica bila je prva koja se mogla pratiti u izravnu on-line internetskom prijenosu.

(Hina) xdspo yln

Pročitajte više