Pula sutra obilježava Svjetski dan bez automobila

Ilustracija: Srećko Niketić/PIXSELL

SVJETSKI dan bez automobila sutra će obilježiti i Pula kao svojevrsni završetak tjedna mobilnosti, inicijative posvećene promicanju održivog kretanja i povećanja kvalitete života u urbanim sredinama, kada se šira središta europskih gradova pretvaraju u pješačke zone.

"Grad Pula poziva građane da u petak promijene svoje navike i kreću se bez automobila, pješačeći, biciklirajući ili korištenjem ponuđenih alternativnih prijevoznih rješenja te na taj način podrže kampanju Europskog tjedna mobilnosti i događaj Dana bez automobila, te osvijeste potrebu za smanjenjem potrošnje energije, smanjenjem zagađenja okoliša, a u cilju poboljšanja životnih uvjeta i zdravlja", poručili su iz Grada Pule.

Europski tjedan mobilnosti, najveća europska inicijativa posvećena održivoj urbanoj mobilnosti, obilježava se i ove godine u Puli u razdoblju od 16. do 22. rujna, a sutra je Grad Pula u sklopu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, zajedno s brojnim partnerima, pripremio raznovrstan program.

Centar Pule će biti zatvoren za sav promet

Sutra se od 10 do 12 sati na pulskim Giardinima održava "Art zona na asfaltu" kao svojevrsna sportska i zabavna aktivnost za djecu, od 16 do 18 sati na Karolini prezentacija lokalnih biciklističkih klubova, nakon čega će biti održana dječja utrka "Pulska Xica".

Središte grada bit će zatvoreno za sav promet, uključujući javni gradski prijevoz, kažu u Gradu. Sve sudionike u prometu pozvali su na strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Grad napominje da će u povodu Dana bez automobila tijekom cijelog dana u suradnji s gradskim prijevoznikom Pulaprometom omogućiti građanima besplatan javni gradski prijevoz i sustav javnih bicikala i romobila.

Pročitajte više

 

Pročitajte više