Puljak o Dabrinoj diplomi: Javili su mi da mu je Grad platio kurs za trenera

Zastupnica stranke Centar Marijana Puljak danas je u saboru govorila o novoj vladi i ministrima koji bi trebali biti izglasani danas ili sutra. Posebno se osvrnula na Josipa Dabru koji je kandidat Domovinskog pokreta za ministra poljoprivrede, a koji je ostao upamćen po tome da novinarima nije znao reći koliko je dugo studirao i koju je točno razinu fakulteta završio.

"Kineziolog će preuzeti resor za poljoprivredu, ne sport"

"Na čelu Ministarstva gospodarstva imamo odvjetnika Antu Šušnjara. Kineziolog Josip Dabro će preuzeti resor zadužen za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, dakle ne za sport, nego za šumarstvo i ribarstvo. Teolog Ivan Šipić će voditi Ministarstvo demografije ili ministarstvo, kako ga ja zovem, ženo, ostani doma.

Kad se pogledaju životopisi tih kandidata, malo je reći da nismo uvjereni u njihove kvalifikacije za ove nove funkcije. Posebno me brine gospodin Dabro koji na direktan upit medija nije znao odgovoriti. Je li uopće studirao, a ako je studirao, je li tri godine ili pet godina?" rekla je Puljak.

Puljak Dabri: Podaci o diplomi nisu jasni iz vašeg životopisa

U tom je trenutku Dabro ulazio u sabornicu, a Puljak mu se obratila i rekla mu kako ti podaci nisu jasni iz njegovog životopisa. "U životopisu također piše da ste bili suradnik u gradu Otoku. Koliko sam informirana, bili ste zapravo komunalni redar, a Grad Otok vam je platio, kako oni kažu, kurs za trenera", rekla mu je.

"Podržavate HDZ koji je poznat po plagiranim doktoratima, kombijima HDZ-ovaca koji bi išli do Osijeka za vikend napisati doktorat... Dopustite da provjerimo i zatražimo vašu diplomu i dokaze da ste zaista završili visoku školu. Je li vaša jedina kvalifikacija da ste bili komunalni redar u gradu Otoku?" poručila je Puljak.

Puljak: On je samo šutio, nije ni odmahnuo glavom

Marijanu Puljak smo pitali odakle joj informacija da je Grad Otok Dabri platio kurs za trenera. "To su mi javili taman prije govora. Zato sam to i postavila kao pitanje, a on je samo šutio, nije niti odmahnuo glavom", rekla je i poslala nam poruke koje je dobila, a u kojima se navodi da je Dabro vjerojatno završio nešto na Društvenom veleučilištu u Zagrebu koje se naknadno zatvorilo.

Index je poslao upit Ministarstvu poljoprivrede i zamolili smo ih da nam pošalju Dabrine diplome ili druge kvalifikacije. Dabrine smo diplome zatražili i od Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje je navodno završio preddiplomski studij, te od Univerziteta u Travniku, na kojem je navodno diplomirao, a objavit ćemo ih kada ih dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.