Puljanin dobio 4,2 godine zatvora za potpaljivanje kafića i krađu žvakaćih guma

NA OPĆINSKOM sudu u Puli na jedinstvenu kaznu od četiri godine i dva mjeseca zatvora zbog potpaljivanja pulskog kafića Cabahia na Verudi i drugih nedjela nepravomoćno je osuđen 25-godišnji Vlado Spiroski iz Pule. Kako prenosi Glas Istre, Spiroski je 17. lipnja 2009. oko 3 sata u Širolinoj 4 preskočio ogradu i ušao na terasu kafića Cabahia, koji je bio u najmu Alena Ukalovića, te odbacio neugašeni opušak cigarete na fotelju na terasi.

Vatra koju je izazvao opušak je zahvatila terasu kafića, krovnu konstrukciju, stolove, stolice i drugi inventar. Požar u kafiću koji se nalazi u obiteljskoj kući Tomislava Marjanovića, ubrzo je zahvatio i gornji kat kuće na kojoj je nastao niz oštećenja, od pucanja prozorskih stakala do nagorijevanja namještaja.

Isti požar je zahvatio i krovište garaže, a pričinjena imovinska šteta iznosi milijun kuna. Za kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sigurnosti prometa Vlado Spiroski je kažnjen s dvije godine i tri mjeseca zatvora.

Na još jednu godinu i osam mjeseci zatvora Spiroski je osuđen zbog potpaljivanja na terasi kafića Podroom u vlasništvu Arsena Brajkovića iste noći.

Spiroskog je sud proglasio krivim i za oštećenje tuđe stvari, jer je iste večeri preskočio ogradu i ušao u tvrđavu koju koristi udruga Casoni Vecchi te porazbijao stvari u vlasništvu udruge.

Razbijao ležaljke i krao žvakaće gume

Na još tri mjeseca Spiroski je osuđen jer je u noći između 16. i 17. lipnja u Puli porazbijao i potpuno uništio 15 plastičnih ležaljki odloženih na plaži, čime je vlasnicu Sanju Rajić oštetio za četiri tisuće kuna.

Osudu na dodatnih šest mjeseci zatvora Spiroski je dobio i za krađu. Naime, nakon pohoda na Cabahiju, Podroom i inventar udruge Casoni Vecchi, Spiroski je provalio u kiosk Tiska i ukrao 32 paketića žvakaćih guma.

Sutkinja je Spiroskom izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca, kao i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja, jer je utvrđeno da je kaznena djela počinio u neubrojivom stanju, ali i da je psihički bolestan, prenosi Glas Istre.

Pročitajte više