Pulska policija u sat vremena dvaput zaustavila pijanog vozača, kažnjen s 25.600 kuna

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U RAZMAKU od svega sat vremena pulska policija noćas je dvaput zaustavila pijanog 35-godišnjeg vozača i izmjerila mu oko 1.5 alkoholnih promila, zbog čega mu je izrečena novčana kazna od ukupno 25.600 kuna te šestomjesečna zabrana vožnje, izvijestila je PU istarska.

Istarska policija navodi kako je taj vozač Fiata iz okolice Svetvinčenta prvo zaustavljen oko 1:10 na pulskom Trgu na mostu, gdje su mu alkotestom utvrđena 1.45 promila, kao i da sa sobom nema vozačku dozvolu. Prekršajno je kažnjen s 5300 kuna i jednomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, a određena mu je mjera opreza zabrane vožnje u trajanju od 12 sati.

Drugi put kad je zaustavljen napuhao 1.51 promila

Nedugo zatim, oko 2 sata, prometna policijska patrola ponovno je 35-godišnjaka zaustavila na Vodovodnoj ulici te utvrdila da vozi, iako je isključen iz prometa. Opet je podvrgnut i testu na alkohol, koji je pokazao 1.51 promil.

Zbog bojazni da će nastaviti kršiti istovjetne prometne propise, do otrježnjenja je smješten u posebne policijske prostorije. Tada mu je izdan i prekršajni nalog s kaznom od 20.300 kuna i šestomjesečnom zabranom vožnje.

Pročitajte više