Pulski gradonačelnik: Ostavka? Apsolutno ne

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

PULSKI gradonačelnik Filip Zoričić na izvanrednoj konferenciji za novinare danas u gradskoj palači poručio je kako apsolutno ne razmišlja o ostavci jer za to, kako smatra, nema ni političkog ni moralnog razloga. Zoričić je to poručio dan nakon što je njegova prva suradnica i pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i investicije Anja Ademi najavila odlazak, poslije čega je izbila kriza u gradu, a oporba je počela zazivati izvanredne izbore.

"Oporba će morati pričekati još dvije godine"

"Čujemo da su kolegice i kolege iz oporbe spremni, da imaju i liste, ali morat će pričekati još dvije godine. Možda sam postavio nedostižne ciljeve, jer nakon puno godina nije lako promijeniti stvari", izjavio je Zoričić, dodavši kako su problemi tu da se s njima suoči, a o njegovoj sposobnosti sudit će građani za dvije godine.

"Ne patim za mandatom i foteljom. Zahvaljujem pročelnici Ademi i nikad nećete čuti od mene nešto ružno o njoj. Ona odlazi iz osobnih razloga, na drugo radno mjesto, tako mi je predočila. Žao mi je, ali takav je život, svi su zamjenjivi, radimo dalje", istaknuo je gradonačelnik.

"Radit ću kao i do sada"

Osvrnuvši se na pismo jedanaest gradskih službenika i namještenika koji su izrazili nezadovoljstvo, rekao je da uvijek postoje nezadovoljstva ljudi, ali kako je očekivao da potpisnici otvorenog pisma najprije od njega zatraže odgovore i dođu na razgovor, a ne da dobije pismo istovremeno kad i svi ostali vijećnici pulskog Vijeća, a putem njih i mediji.

"Radit ću kao i do sada, nemam se namjeru mijenjati", kazao je Zoričić. O prozivkama oponenata da se bavi populističkim stvarima, a ne vitalno važnim projektima za grad, Zoričić je rekao kako građani očekuju da netko rješava njihove probleme, pa koliko god mali ti problemi bili.

Pročitajte više

 

Pročitajte više