Pupovac za Index: Preslagivanje s manjincima? To su spinovi. Najbolje bi bili novi izbori

Foto: FaH

"TO SU nečiji spinovi i izmišljotine koje se ponavljaju već posljednjih 15 godina. Potpredsjedničko mjesto u Vladi nije stvar nikakvih pregovora u vlasti, niti se o tome uopće pregovara", rekao je za Index Milorad Pupovac komentirajući špekulacije o preslagivanjima prema kojima bi on i Radimir Čačić mogli biti potpredsjednici Vlade.

> Ilčić: Neprihvatljivo nam je da Milorad Pupovac postane potpredsjednik Vlade

Naime, posljednja dva dana priča se o tome kako HDZ ima većinu Saboru za svog premijera uz pomoć manjinskih stranaka, Radimira Čačića, dijela MOST-a i Milana Bandića. Prema toj priči dva potpredsjednička mjesta uzeli bi Čačić i Pupovac, a Drago Prgomet bio bi potpredsjednik Sabora. U vladi ne bi bili Tihomir Orešković, Božo Petrov i Tomislav Karamarko, a HDZ bi predložio novog premijera. Spominju se četiri imena i to Zdravko Marić, Oleg Butković, Tomislav Tolušić i Domagoj Ivan Milošević.

Pupovac: Najbolji bi bili novi izbori

Pupovac tvrdi kako o tome nema riječi. Na izravan upit je li bilo kakvih pregovora s HDZ-om o novoj većini u Saboru, Pupovac kaže kako se to nikako ne bi moglo zvati pregovorima.


"Mi zastupnici razgovaramo jedni s drugima. Tražimo izlaz iz ove krize. To su uobičajeni razgovori, a ne bih to nikako nazvao pregovorima", kaže Pupovac dodajući kako manjinske stranke nisu i ne mogu biti gospodari odluke o nekakvom preslagivanju unutar Vlade. Niti bi manjici mogli imati presudnu ulogu o novim izborima. 

"Najbolje za Hrvatsku bi bili novi izbori, a ne preslagivanje. No, nismo mi oni koji o tome odlučuju, to će odlučiti oni koji imaju puno veće moći nego mi", kaže Pupovac na kraju.

Pročitajte više