Putin: Da su ruske specijalne službe htjele ubiti Navalnog, on bi već bio mrtav

Foto: Epa

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da oporbeni političar Aleksej Navalni "uživa u potpori američkih specijalnih službi", dodajući da bi ruske specijalne službe, da su ga željele ubiti, "dovršile posao".

Putin je dao ove izjave na konferenciji za novinare koja je održana nakon što su istražitelji Bellingcata i CNN-a u ponedjeljak objavili kako su našli dokaze da je ruska služba sigurnosti (FSB) formirala elitni tim specijaliziran za nervne otrove koji je pratio Navalnog godinama.

Podsjetimo, Navalnom je pozlilo 20. kolovoza u Tomsku, a dva dana poslije bio je evakuiran u Berlin na liječenje u bolnicu Charite. Tri zasebna nalaza, a radili su ih laboratoriji u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj, ustanovila su da je bio otrovan agensom tipa novičok, piše CNN.

"Da su ga htjeli ubiti, vjerojatno bi već bio mrtav"

"Slušajte, vrlo dobro znamo što je ovo. Ovo je legalizacija, a ne neka istraga. Ovo je legalizacija materijala američkih specijalnih službi", rekao je danas Putin.

"Što mislite, da mi ne znamo da oni prate lokaciju? Naše specijalne službe to savršeno dobro znaju, znaju to službenici FSB-a i drugih agencija. A ako je tako, a jest, to znači da ovaj pacijent u berlinskoj klinici uživa podršku američkih specijalnih službi", rekao je Putin.

"A ako je to točno, onda je to zanimljivo. Naravno da onda naše specijalne jedinice trebaju pripaziti na njega. No to ne znači da će ga otrovati. Da su ga htjele ubiti, vjerojatno bi već bio mrtav. Kada me njegova supruga zamolila, ja sam odmah dao zapovijed da ga se pusti iz zemlje na liječenje u Njemačkoj. Ovo je trik, Zapad želi napasti ruske čelnike ", dodao je Putin.

Pročitajte više