Putin naredio šefovima obrambene industrije da brzo opskrbe rusku vojsku oružjem

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin sastao se danas u Tuli s dužnosnicima obrambene industrije iz cijele zemlje kako bi razgovarali o problemima vezanima za opskrbu ruske vojske oružjem, piše CNN.

"Najvažnija, ključna zadaća za vojno-industrijski pogon je brza opskrba postrojbi na prvoj liniji bojišnice svime što je potrebno; oružjem, opremom i streljivom. Potrebne su nam količina i kvaliteta", rekao je Putin na početku sastanka u gradu Tuli, u kojem se nalazi velika tvornica oružja.

"Veselim se vašim prijedlozima za rješenje problema"

"Štoviše, važno je, u kontekstu najnovijih borbenih iskustava, značajno poboljšati karakteristike isporučenog naoružanja. Veselim se vašim prijedlozima za rješenje problema koji su neizbježni pri našim dužnostima. Predložite na koji način možemo pogurati stvari te imati manje problema", dodao je.

"Ključni zadatak je uspostaviti povratnu vezu između vojno-industrijskog kompleksa i jedinica specijalne vojne operacije. Vaši stručnjaci idu na prvu liniju fronta i pomažu brzo popraviti oštećenu opremu i ponovo je učiniti operativnom, testirati kako radi u borbi i napraviti izmjene na prototipovima kako bi poboljšali njihove karakteristike", rekao je ruski predsjednik.

Naime, sve je više izvješća da se Rusija bori s nedostatkom osnovne opreme za svoje trupe. Ruski građani skupljaju sredstva za opremanje vojnika raspoređenih u Ukrajini. U regiji Čuvašia su se neke obitelji, piše Telegram, zadužile kupujući vojnu opremu. A u Tambovu, u središnjoj Rusiji, učenici 8. razreda su prikupljali novac kako bi se vojnicima mogle osigurati čarape.

Pročitajte više