Putin pisao Erdoganu: Dragi prijatelju...

Foto: EPA

AKTUALNI turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora koji se danas održavaju u Turskoj. Birališta su zatvorena u 17 sati po turskom vremenu, odnosno u 16 sati po hrvatskom. Prema prvim službenim rezultatima, nakon 75% prebrojanih glasova Erdogan vodi s 53.41%, a Kılıçdaroğluu ima 46.59%.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je pismo Erdoganu u kojem mu čestita na pobjedi. U pismu upućenom Erdoganu piše:

"Poštovani gospodine Erdogan, dragi prijatelju,

primite moje iskrene čestitke na ponovnom izboru za predsjednika.

Pobjeda na izborima prirodan je rezultat Vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske, jasan dokaz potpore turskog naroda Vašim naporima za jačanje državnog suvereniteta i vođenje samostalne vanjske politike.

Visoko cijenim Vaš osobni doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i obostrano korisne suradnje u raznim područjima. Potvrdio bih našu spremnost za nastavak konstruktivnog dijaloga o aktualnim temama bilateralnog, regionalnog i međunarodnog dnevnog reda. Veliku važnost pridajemo dosljednoj realizaciji planiranih zajedničkih projekata, prije svega izgradnji nuklearne elektrane Akkuyu i stvaranju plinskog čvorišta u Turskoj.

Od srca Vam želim nove uspjehe u tako odgovornoj djelatnosti šefa države, kao i dobro zdravlje i blagostanje.

Iskrene čestitke,

Vladimir Putin"

Pročitajte više