Putin: Britanija je najavila slanje tenkova. Ako se to dogodi, odgovorit ćemo

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je da ne vidi da su ukrajinske vlasti spremne da se pronađe rješenje za sukob u Ukrajini na temelju mirovnog plana koji je predložila Kina, prenose agencije.

Zapad još nije spreman za mirno rješenje, tvrdi Putin

"Smatramo da mnogi elementi mirovnog plana koji je predložila Kina mogu poslužiti kao temelj za mirno rješenje, kada oni na Zapadu i u Kijevu budu na to spremni. Međutim, za sada ne vidimo takvu spremnost na njihovoj strani", rekao je Putin nakon razgovora s kineskim kolegom Xi Jinpingom, prenio je AFP. Putin je kazao da su na sastanku posvetili veliku pozornost tom mirovnom planu.

Dvojica čelnika naglasili su da je odgovoran dijalog najbolji put za rješenje ukrajinske krize, prenijeli su kineski državni mediji, po Reutersu. Ruska strana potvrdila je svoju odlučnost da se mirovni pregovore održe što je moguće prije. Dvije strane istaknule su da se, da bi se riješilo ukrajinsku krizu, mora poštovati legitimne sigurnosne razloge za zabrinutost svih zemalja i da se sukobi moraju izbjeći, po kineskim medijima.

Putin je rekao da se Zapad u Ukrajini bori do posljednjeg Ukrajinca, prenio je TASS. Xi Jinping rekao je da je Peking nepristran u pogledu sukoba u Ukrajini i da podržava mir i dijalog. Xi je za razgovor s Putinom rekao da je bio otvoren i prijateljski.

Putin: Britanci su najavili slanje tenkova i granata. Morat ćemo odgovoriti

Putin je uz to zaprijetio da će odgovoriti ako London dostavi Ukrajini granate koje sadrže osiromašeni uranij, što je reakcija na izjave britanskog dužnosnika u tom smislu.

"Danas smo saznali da je Velika Britanija najavila ne samo slanje tenkova Ukrajini nego i granata koje sadrže osiromašeni uranij. Ako se to dogodi, Rusija će morati odgovoriti", naglasio je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više