Putinova propagandistica o porazima Rusije: Strašno, nisam htjela ni doći u emisiju

Screenshot: Twitter

U EMISIJI Večer s Vladimirom Solovjevom na ruskoj državnoj televiziji gostovala je urednica RT-a Margarita Simonjan koja je zbog ruskog povlačenja iz Limana pozvala na odgovornost generale i sam vojni vrh.

Priznala je da je bila toliko bijesna zbog tog poraza da nije željela ni doći u emisiju. 

"Kukavičluk, namjerno napuštanje strateških položaja bez koordinacije s višim zapovjedništvom, zapovjedni kolaps i kolaps kontrole nad trupama", kazala je Simonjan, a prenosi Daily Beast.

"Užasno smo zabrinuti, užasno uzrujani, nisam ni željela doći ovamo jer paničarenjem i žalopojkama pomažemo neprijatelju, neizravno radimo na uspjehu CIA-e koja desetljećima pokušava uništiti našu zemlju. Što drugo reći?" dodala je.

"Drugovi generali, molim vas, nemojte sramotiti ovu himnu"

Simonjan je zatim ponudila neko objašnjenje za ruske neuspjehe.

"Zamislite samo o kojoj veličini teritorija i broju stanovnika se radi. Ovaj teritorij je tri puta veći od Belgije, gdje se nalazi sjedište NATO-a. Možemo li uopće zamisliti veličinu ovog zadatka?" rekla je Simonjan.

"Ovaj teritorij, tri puta veći od Belgije, pun je svakakvih vrsta oružja te sile i moći čitavog kolektivnog Zapada. Ako netko u vojsci to ne razumije, možda bismo trebali zamijeniti te ljude", dodala je.

Voditeljica RT-a koja je na početku invazije smatrala da će ona biti gotova za nekoliko sati ili dana, sada je rekla: "Nitko ne zna kako će završiti ili kada, ali nema povratka." Priznala je da kada pjeva himnu Ruske Federacije koristi sovjetski tekst.

"Te riječi odgovaraju ovom trenutku. Drugovi generali, molim vas, nemojte sramotiti ovu himnu, našu vjeru i našu očajničku želju da zadržimo ove teritorije i vratimo se u normalu kao još veća Rusija", kazala je Simonjan.

Pročitajte više