Putinovi propagandisti: Ako izgubimo, Haag će suditi i čistačima ulica oko Kremlja

Screenshot: Twitter/Russia 1

JULIA Davis, američka novinarka koja prati ruske medije i objavljuje isječke s titlovima kako bi zapadnoj publici približila rusku propagandu, objavila je snimku iz emisije na prorežimskoj državnoj ruskoj televiziji Russia Today.

"U međuvremenu u Rusiji: glavni propagandisti i njihovi prijatelji na visokim položajima postaju zabrinuti zbog mogućeg poraza u ratu s Ukrajinom i suđenja u Haagu", piše Davis.

"Radimo jedino što možemo, bombardiramo svakodnevno"

Isječak iz emisije prikazuje razgovor glavne urednice RT-a Margarite Simonjan i voditelja Vladimira Solovjeva.

"Spremaju se oteti naš Krim, a mi radimo jedino što možemo. Bombardiramo. Bombardiramo svakodnevno, bombardiramo infrastrukturu. Bog zna da ovo ne želimo, nitko ovo nije želio, naše vodstvo ovo nije željelo", rekla je Simonjan i dodala da su Rusi "dragi, pristojni i krotki, puni povjerenja i pitomi".

"Puni smo povjerenja", potvrdio je Solovjev.

"Vidimo da se posvuda uništava infrastruktura koja pomaže Ukrajini boriti se, ubijati naše ljude, na teritorijima koji su sada naši. Nevjerojatni su i ljudi, nažalost, znam puno takvih i u visokim krugovima koji se boje nazvati stvari pravim imenom zbog nekih tamo ljudi", rekla je Simonjan.

"Kad bismo i bili poraženi, Haag bi došao i po čistače ulica oko Kremlja"

Solovjev zatim predlaže da se takve ljude izbaci iz visokih krugova.

"Koga briga što tamo neki ljudi misle? Vi koji se bojite Haaga, slušajte, vi biste trebali strahovati od poraza, od poniženja, izdaje svojih ljudi. Kad bismo i bili poraženi, Haag, stvarni ili hipotetski, došao bi i po čistače ulica koji metu iza Kremlja. Je li jedan okrug Kijeva više ili manje bez struje, to neće promijeniti razmjere katastrofe koja će zadesiti našu zemlju. To je nezamislivo", kaže Simonjan.

"Ali mi ne možemo biti poraženi. Neće biti nikakvog Haaga ako se to dogodi. Neće biti ničega, sve će se pretvoriti u prah", kaže Solovjev.

Pročitajte više