Putnici leta pogođenog turbulencijama imaju ozljede mozga, lubanje, leđne moždine...

Foto: EPA

Četrdeset tri osobe koje su bile na letu Singapore Airlinesa pogođenom jakim turbulencijama ostaju hospitalizirane u Bangkoku četiri dana nakon incidenta, priopćila je danas bolnica u glavnom gradu Tajlanda.

Smješteni su u tri bolnice u Bangkoku, navodi se u priopćenju bolnice Samitivej Srinakarin. U toj bolnici, gdje se nalaze 34 pacijenta, sedam ih je na intenzivnoj njezi - tri Australca, dva Malezijca, Britanac i Novozelanđanin, stoji u priopćenju. 

Među ostalih 27 pacijenata iz zrakoplova u bolnici je osam britanskih, šest australskih, pet malezijskih i dva filipinska državljana, stoji u priopćenju. Dvije su osobe otpuštene iz bolnice Samitivej Srinakarin, dok su dvije iz te bolnice Samitivej Sukhumvit prebačene u Samitivej Srinakarin kako bi se pridružile hospitaliziranim rođacima, navodi se u priopćenju.

Let preusmjeren u Bangkok

U četvrtak je ravnatelj bolnice Samitivej Srinakarin rekao novinarima da 22 pacijenta imaju ozljede leđne moždine, a šestero ima ozljede mozga i lubanje, ali nitko nije životno ugrožen.

Jedan putnik je umro od mogućeg srčanog udara, a deseci su ozlijeđeni u utorak nakon što je let SQ321 Singapore Airlinea iz Londona za Singapur naišao na ono što je avioprijevoznik opisao kao iznenadnu, ekstremnu turbulenciju dok je letio iznad Mjanmara.

Let s 211 putnika i 18 članova posade preusmjeren je u Bangkok radi hitnog slijetanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.