"Karika" povezala šibenski narko milje: Zbog kokaina u pritvoru vlasnici popularnih klubova

U VIŠEMJESEČNOJ policijskoj akciji "Karika" koju je provela PU šibensko-kninska, palo je nekoliko dilera. Policija je zaplijenila kokain, novac od prodaje droge te ilegalno oružje.

Kako je izvijestila PU šibensko-kninska, akcija je započela još u srpnju prošle godine, kada je policija kod četiri osobe pronašla manju količinu kokaina (15 grama). Utvrđeno je kako im je drogu predao vođa narko skupine, 46-godišnji Šibenčanin.

On je drogu, po cijeni od 600 kuna po gramu, prodao više od 20 osoba. Za trojicu kupaca je utvrđeno kako su kokain kupovali za daljnju preprodaju u svojim ugostiteljskim objektima. Riječ je o 36-godišnjaku, 42-godišnjaku i 51-godišnjaku iz Šibenika.

Prilikom pretraga njihovih domova, lokala i automobila su pronađeni manja količina kokaina, 11 tisuća kuna te ilegalni pištolj s pripadajućim streljivom.

Milijuni od droge spremljeni na račune i uloženi u dionice

Kod vođe skupine su pronađeni podaci o bankovnim računima te kupljenim dionicama i udjelima u investicijskim fondovima, ukupne vrijednosti milijun kuna i 250 tisuća američkih dolara. Policija vjeruje kako sav spomenuti novac potječe od prodaje droge, a utvrđeno je kako je od kolovoza do 16. siječnja ove godine od prodaje 224 grama kokaina 14 različitih osoba zaradio 134 tisuće kuna.

Vođa narko skupne, 46-godišnjak te dvojica kupaca, 42-godišnjak i 51-godišnjak se nalaze u pritvoru, dok je 36-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Index neslužbeno doznaje kako su kupci koji su drogu preprodavali po lokalima 36-godišnji Stipe Ringwald, stari policijski znanac koji u svom dosjeu već ima ubilježeno švercanje droge, 42-godišnji vlasnik šibenskog kluba Garage te 51-godišnji vlasnik šibenskog kluba Inside Vinko Vujić, dok je šef skupine 46-godišnji Marko Barić.

Vujićeva odvjetnica Nada Mikulandra u razgovoru za Index.hr je potvrdila kako je policija privela njenog klijenta te kako je još uvijek na Županijskom sudu. Dodala je kako je kod Vujića pronađena izrazito mala količina tvari za koju policija vjeruje da je kokain (kako neslužbeno doznajemo riječ je o količini od oko jednog grama kokaina, op.a.), ali kako su sve izuzete supstance poslane u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu, koji treba potvrditi da je uistinu riječ o kokainu.

I.M.
Foto: Pixsell/Ilustracija

Pročitajte više