RAČAN PRIMIO NIZOZEMSKOG MINISTRA OBRANE KAMPA

Hrvatski premijer Ivica Račan primio je u četvrtak Henriciusa Gregoriusa Jozepha Kampa, ministra obrane Kraljevine Nizozemske, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Vlade za odnose s javnošću.

Upoznajući ministra Kampa s političkim i gospodarskim prilikama u Hrvatskoj premijer Račan je rekao kako je Hrvatska stabilna zemlja u ne tako stabilnoj regiji. Svog je sugovornika nadalje izvijestio o uspješnim reformama koje provodi hrvatska Vlada. Premijer Račan naglasio je težak put kojeg je ova Vlada prošla u posljednje četiri godine te uspjeh kojeg je postigla u makroekonomskim rezultatima, kreditnom rejtingu, zapošljavanju i političkoj stabilnosti zemlje.

Ministar Kamp istaknuo je stabilnost Hrvatske koja pridonosi i stabilnosti šire regije. Također je, pozdravivši pozitivan razvoj zadnjih nekoliko godina, naglasio da je Hrvatska moderna europska zemlja i da je Nizozemska zainteresirana za nastavak dobre političke i gospodarske suradnje.

Iako je to bio težak posao, stvorili ste dobre temelje da Hrvatska bude važan čimbenik u budućnosti Europe, istaknuo je Kamp prema priopćenju.

Premijer Račan i nizozemski ministar razgovarali su i o suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY) u Den Haagu te o predstojećim izborima.

(Hina) pp sd

Pročitajte više