Račan: Razgovor s Carlom del Ponte bio je dobar

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan ocijenio je večeras kako je današnji razgovor s glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte bio dobar, no da ostaje oprezan jer i njega zanima izvješće haaške tužiteljice Vijeću sigurnosti UN-a.

Uoči večerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a premijer Račan izjavio je i da se nada pozitivnoj ocjeni suradnje Hrvatske s Haaškim sudom u izvješću Carle del Ponte.

Rekao je da je u današnjem razgovoru s haaškom tužiteljicom pobijedio "uzajamni napor da se kroz suradnju riješe otvorena pitanja".

"Dok se slučaj Gotovina ne riješi, to će pitanje opterećivati Hrvatsku, ali pitanje je, je li Hrvatska za to kriva", ponovio je Račan.

Predsjedništvo SDP-a večeras treba raspravljati o imenovanju povjerenika za osječko-baranjsku Županijsku organizaciju SDP-a.

Zbog tamošnjih unutarstranačkih sukoba za tu će se županijsku organizaciju do parlamentarnih izbora imenovati povjerenik, a nakon izbora će se o vodstvu osječko-baranjskog SDP-a odlučiti na stranačkoj konvenciji.

Najavljeno je i da će SDP u srijedu održati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se imenovati izborni centar SDP-a i odrediti kriteriji za odabir kandidata na listama za predstojeće izbore.

U predizbornu kampanju SDP kreće pod sloganom "Recite nam sve", a sutra će se prvi predizborni skup održati u Koprivnici, potom u Splitu, Zadru i Rijeci. Pod sloganom "Recite nam sve" SDP želi čuti od građana pohvale i kritike za razdoblje dok su obnašali vlast u koalicijskoj Vladi, ističu u stranci.

Pročitajte više