RAČAN UPUTIO IZRAZE SUĆUTI POVODOM EKSPLOZIJE COLUMBIJE

Predsjednik hrvatske vlade Ivica Račan uputio je u nedjelju brzojav sućuti američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu te izraelskom premijeru Arielu Sharonu u povodu jučerašnje eksplozije svemirske letjelice Columbia, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

´Ova tragedija koja je zadesila američki i izraelski narod, tragedija je za čitav napredni svijet, te stoga vaš gubitak smatramo i svojim gubitkom´, kaže se u poruci hrvatskog premijera.

Među sedmeročlanom posadom svemirske letjelice koja je u subotu poslije podne eksplodirala pri ulasku u atmosferu bio je prvi put i jedan Izraelac, vojni pilot Ilan Ramon.

´Ti su hrabri ljudi, tragajući za novim spoznajama zadužili čovječanstvo svojim nesebičnim radom, znanjem, požrtvovnošću i entuzijazmom´, piše premijer u svojoj poruci.

Poginuli astronauti hrabro su se posvetili istraživanju svemira vođeni željom za znanjem, istraživanjem i otkrivanjem nepoznatog za dobrobit svih ljudi, piše u poruci kojom je premijer Račan izrazio najiskreniju sućut u ime vlade RH i u svoje osobno povodom tragične nesreće svemirske letjelice Columbia.

Pročitajte više